PLANT EEN BOOM

En help zo onze planeet te redden!

Fleurige Foliekes heeft als doel unieke handgemaakte kinderkleding en accessoires te maken, maar we vinden het ook heel erg belangrijk om te zorgen voor onze planeet!

Niet alleen om onze CO2-uitstoot te compenseren, maar ook om bij te dragen aan de groei van habitats in het wild en het vergroten van het milieu-bewustzijn.

Als online shop zijn we ons bewust van onze impact op het milieu en onze ecologische voetafdruk. Het meer en meer online winkelen eist haar tol op onze planeet, dus willen we een positieve bijdrage leveren én daarbij ook onze klanten betrekken.

Daarom hebben we besloten om een boom te planten voor elke verkocht Fleurige Foliekes artikel en zo bij te dragen aan de herbebossing van onze planeet.

 

Hiervoor hebben we de krachten gebundeld met Tree-Nation, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen klimaatverandering. Met 35 projecten over de hele wereld, en meer dan 110.000 mensen en 1.000 betrokken bedrijven, geloven we dat deze organisatie een significante impact kan hebben op wereldschaal.

 

Hoe werkt het

Nadat je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je eerst een bevestigingsmail van ons over je bestelling, met een ontvangstbewijs van je aankoop. Voor elk gekocht artikel in onze winkel planten we 1 boom (bijvoorbeeld: een trui, een rokje en een muts = 3 bomen). U ontvangt ook een aparte e-mail met de titel 'Fleurige Foliekes has offered you a tree.' Als je deze mail niet ziet in je inbox, controleer dan je spam inbox. 

 

Wij ondersteunen momenteel 2 projecten:

Eden projects, Madagascar

Naar aanleiding van het grootschalige verlies van mangroves en regenwouden in Madagaskar is Eden Reforestation Projects gestart met het Madagascar Reforestation Project.  Het programma begon in 2007 en sinds haar oprichting heeft Eden met succes meer dan 16 miljoen mangroves en droge loofbomen in het noordwesten van Madagaskar geplant.

Het algemene doel van dit project is om de lokale gemeenschappen te ondersteunen bij het planten en beheren van de mangrovebossen op het gemeenschapsland rond het dorp.  Het biedt ook werkgelegenheid op langere termijn aan lokale gemeenschappen en de verbetering van het levensonderhoud aan de werknemers.

 

Het Usambara-project

Dit project zorgt voor behoud van biodiversiteit in Tanzania, Afrika.

Hun doel is om bij te dragen aan het behoud en duurzaam beheer van het Magamba-natuurreservaat en de Jegestal-waterbron. In dit bosreservaat wordt fruit en veevoeder geplant, wat inkomsten genereert die vervolgens ten goede komen aan scholen en bewoners.

Volgens het bosbeleid van Tanzania uit 2007 is Tanzania een van de landen met bijzonder hoge ontbossingspercentages, variërend van 130.000 ha tot 500.000 ha per jaar. Bossen worden geleidelijk vernietigd in naam van de uitbreiding van landbouwgrond, de productie van houtskool en brandhout of andere industriële activiteiten. Volgens UNEP (het Milieuprogramma van de Verenigde Naties, een organisatie die afhankelijk is van de Verenigde Naties), “heeft de wereld in de afgelopen eeuw meer dan 80% van haar oorspronkelijke bossen verloren. Elke dag verdwijnt het equivalent van een voetbalveld aan bosruimte en worden er elke minuut ongeveer 2000 bomen gekapt ”.